Program

Januari
17 Kick-off
24 Inspiration Club LevelUpStart: Forskning 2.0
26 Helg häng
31 Inspration Club LevelUpStart: Jämlikhet 2.0
Februari
7 Inspiration Club
8 Inspiration Club
14 Företagsbesök
21 Inspiration Club
Mars
7 Inspiration Club
14 Inspiration Club
16 Helg häng
21 Inspiration Club
28 Inspiration Club LevelUpStart: Begåvning 2.0
April
4 Inspiration Club LevelUpStart: Framtidens teknik 2.0
11 Inspiration Club
25 Inspiration Club
Maj
2 Inspiration Club
16 Inspiration Club
18 Helghäng

Aktuella event & anmälan nya medlemmar och “per gång”

There are no upcoming Events at this time.

Aktiviteter

Inspiration Club
Vi bjuder in föreläsare och goda förebilder som alla har gemensamt att de har ett starkt engagemang och brinner för något, de är karismatiska och har en inspirerande historia eller en djup kunskap att dela med sig av.

Företagsbesök
Vi besöker olika företag där vi får ta del av vad företaget gör, det kan vara innovation, teknik, olika yrkesroller, produktion etc. Vi har löpande diskussion och besöket avslutas med en workshop kring någon utmaning företaget har definierat. Ofta är det fler funktioner från företaget som deltar i diskussionerna med ungdomarna.

Helghäng
Tre lördagar under terminen fyller vi The Park med olika utmaningar inom t ex språk, matematik, samhälle, filosofi och annat. Dagen skapas utifrån medlemmarnas intressen och vi bjuder in olika inspiratörer och organisationer. Man kan också komma hit och bara hänga med kompisar och fika.

Event*
Vi besöker gemensamt olika event inom affärsvärlden för att inspirera och visa möjligheter inom yrkeslivet. Vi har besökt Brilliant Minds (symposium.co), Sime next, Startup Day, Crosstalks, Nordic Startup awards, TedX Youth, DI Digital Startup Tour, Bygg Broar, Dramaten.

Uppdrag – perspektivingenjörer
Brainpool:are födda 2003 och äldre deltar i olika workshops, Hackathons och seminarier arrangerade i näringsliv och myndigheter. En perspektivingenjör från Brainpool – ser och förstår komplexa sammanhang, kommer med nya perspektiv på frågor och är fria från konventionella organisationsstrukturer. Ett välkommet och alltid lyckat tillskott när problem och utmaningar ska lösas i en organisation.

LevelUp
LevelUp är nytt för 2019 och erbjuder fördjupning 3-5 tillfällen inom olika områden genom arbete med mentorer. Varje kurs inleds med en inspirationsföreläsning. Därefter väljer man frågeställning, tittar på nuläget (NOW), skapar ett drömläge (WOW) och analys (HOW). Varje kurs ger intyg om deltagande från Brainpool med kursmentor. Under våren anordnas:

Forskning 2.0 med Michel Dahlen (Handelshögskolan). Pågår.

Jämlikhet 2.0 med Pernilla Alexandersson (Add Gender). Avslutad.

Rymd 2.0 med Fredrik Bruhn (Unibap). Lördag 18 maj.

Framtidens teknik 2.0 med Tomas Bendz. Start 4 april.

Begåvningsboost 2.0. med Sofia Arvegård. Start 28 mars.

Antal platser per aktivitet är begränsade, i de fall inget annat anges gäller först till kvar. Anmälan är bindande och vid förhinder behöver man avboka sin plats.

*  Deltagare +2001 har förtur och platserna fördelas utifrån deltagares övriga engagemang i Brainpool.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng