Om oss

Verksamheten

Brainpool är en community för ungdomar som gillar kunskap, och som gillar att tänka och fundera. Vi är en ideell förening med fysiska och digitala träffar och en digital plattform som ger ungdomarna utrymme att dela och utveckla stora tankar och idéer med varandra, med inspiratörer, företag och akademiska institutioner.
Sedan 2015 har Brainpool utvecklats tillsammans med medlemmarna parallellt med deras intressen och behov av stimulans. Idag har vi 4-5 aktiviteter i månaden, och 180 medlemmar i åldrarna 13-19*
Brainpool har ett fördjupat samarbete med Skandias stiftelse Idéer för livet, vilket innebär att vi får tillgång till nätverk, en organisatorisk plattform samt unik kompetens och erfarenhet av att bygga en organisation som gör skillnad.
*Just nu har vi medlemmar födda 97-07, men takåldern höjs i takt med att medlemmarna blir äldre.

NSU 1

Särskild begåvning

När vi bakom Brainpool möter ungdomar med särskild begåvning blir vi alltid förundrade över kraften, frågorna och de kloka reflektionerna. Många av dem har starka intressen som spänner från psykologi, samhällsfrågor och framtiden, till fysik, matematik, musik och robotbyggen – gärna många samtidigt och ofta med förmåga att se och förstå komplexa samband på ett självklart sätt.

Med begåvningen kommer tyvärr ofta mörka sidor. Ofta har ungdomar med särskild begåvning upplevt utanförskap, ensamhet och inte sällan depressioner och sjukskrivningar. Vi behöver avdramatisera begreppet ”begåvning” och skapa mer acceptans för och mer inkludering av särskild begåvning i samhället. Det är viktigt att vi tillåter alla att vara bra på det de är bra på, vilket i dessa ungdomars fall är intellektuell kunskap och förmåga.
Den svenska skolan är inte anpassad för de behov och kognitiva funktioner som särskilt begåvade har. För att ges rätt förutsättningar för att hitta trygghet, samhörighet och för att kunna utvecklas behöver särskilt begåvade ungdomar förstå varför de är annorlunda och hur de fungerar. I Sverige finns det ungefär 36 500 ungdomar mellan 13-19 år med särskild begåvning och det är viktigt för både individen och samhället att dessa ungdomar får möjlighet att utvecklas och nå sin potential.

”Det har glittrat i sonens ögon hela helgen!! Vår A är inte en mästare i att berätta, vi har fått dra ur honom information genom åren, men igår berättade han frivilligt och länge om varje detalj från denna fantastiska dag. Han strålar!!!!”

Förälder till medlem

STYRELSEN 

Styrelsen består av följande personer och i nuläget driver dessa även den operativa verksamheten. Brainpools hedersordförande är Micael Dahlén som har varit med oss från start.

Stina Boman Wittich

Co-Founder, Ordförande

Ekonom och DIHR som startat och drivit företag inom olika branscher. Har varit engagerad i särskild begåvning i 10 år, utomlands och i Sverige. Brinner för att ge unga individer med särskild begåvning förutsättningar att utveckla sina unika förmågor och för att utveckla communitien.

stina@brainpoolsweden.com
+46 76 802 31 00

Johan Jyllnor

Ledamot, Kassör

Entreprenör inom kommunikation med fokus på strategisk utveckling av erbjudande och interaktiv strategi. Har arbetat med bolag i de flesta sektorer. Brinner för den strategiska utvecklingen av Brainpool och är föreningens kassör.


johan.jyllnor@gmail.com

+46 70 666 00 60


TEAMET 

Vi som under våren och sommaren 2020 jobbar i Brainpool för att, tillsammans med alla ambassadörer och deltagare, se till att Brainpool blir så bra som möjligt, är:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng