Om oss

Verksamheten

Brainpool är en community för unga, födda 1997-2005 med särskild begåvning. Takåldern för medlemmar höjs i takt med medlemmarnas ålder. Vi är en ideell förening med en fysisk och en digital plattform som ger ungdomarna utrymme att dela och utveckla stora tankar tillsammans med inspiratörer, företag och akademiska institutioner. I Sverige beräknas det att ca. 5% av befolkningen tillhör definitionen “särskilt begåvad”:

En person som “kontinuerligt förvånar både kunskapsmässigt och tillämpningsmässigt genom sin osedvanliga förmåga i ett eller flera beteenden”. (Roland S Persson, 1997)

Sedan 2015 har vi utvecklat Brainpool och idag finns:

  • 4-5 aktiviteter i månaden; Inspiration Club dit förebilder bjuds in, kunskapsfördjupande workshops, företagsbesök, deltagande i event inom företagsvärlden.
  • 120 medlemmar mellan 13-19 år, som träffas på The Park i Stockholm.
  • en verksamhet som drivs parallellt med ungdomarnas behov av stimulans och lust att utvecklas.

Skandias stiftelse Idéer för Livet fördjupar nu sitt samarbete med Brainpool vilket innebär att vi får tillgång till nätverk, en organisatorisk plattform samt unik kompetens och erfarenhet av att bygga organisationer som gör skillnad.

NSU 1

Särskild begåvning

När vi möter ungdomar med särskild begåvning blir vi alltid förundrade över kraften, frågorna och de kloka reflektionerna. Många av dem har starka intressen som spänner från psykologi, samhällsfrågor och framtiden till fysik, musik och att bygga robotar. Gärna samtidigt och ofta med förmågan att se och förstå komplexa samband på ett självklart sätt.

Med begåvningen kommer tyvärr alltför ofta mörka sidor. Ett utanförskap med ensamhet, depressioner och sjukskrivningar redan i tidig skolålder. Vi behöver avdramatisera begreppet begåvning och inkludera särskild begåvning i samhället. Det är viktigt att vi tillåter alla att vara bra på det de är bra på — i det här fallet intellektuell kunskap.

Skolan i Sverige är inte anpassad för de behov och kognitiva funktioner som särskilt begåvade har. Ungdomar med särskild begåvning behöver förstå varför de är annorlunda och ges rätt förutsättningar att hitta trygghet, samhörighet och att utveckla den egna potentialen. Det är viktigt både för individen och för samhället. Det finns 36 500 ungdomar i Sverige med särskild begåvning i åldersgruppen 13-19 år.

”Det har glittrat i sonens ögon hela helgen!! Vår A är inte en mästare i att berätta, vi har fått dra ur honom information genom åren, men igår berättade han frivilligt och länge om varje detalj från denna fantastiska dag. Han strålar!!!!”

Förälder till medlem

STYRELSEN 

Styrelsen består av följande personer och i nuläget driver vi även den operativa verksamheten. Brainpools hedersordförande är Micael Dahlén som har varit med oss från början.

Stina Boman Wittich

Co-Founder, Ordförande

Ekonom och DIHR som startat och drivit företag inom olika branscher. Engagerad i särskild begåvning under 10 år, utomlands och i Sverige. Brinner för att ge unga individer med särskild begåvning förutsättningar att utveckla sina unika förmågor och att utveckla communitien.

stina@brainpoolsweden.com
+46 76 802 31 00

Johan Jyllnor

Ledamot, Kassör

Entreprenörer inom kommunikation med fokus på strategisk utveckling av erbjudande och interaktiv strategi. Har arbetat med bolag i de flesta sektorer. Brinner för den strategiska utvecklingen av Brainpool och är föreningens kassör.


johan.jyllnor@gmail.com

+46 70 666 00 60


Binette Seck

Ledamot

Binettes yrkesroll och passion är att engagera individer, bygga relationer, utveckla organisationer och på ett gränslöst sätt skapa globala samarbeten som förändrar samhällen till det bättre. Arbetar på IVA som Client Relationship Manager för Tekniksprånget och Jobbsprånget. Är även Expansions och affärsrådgivare till entreprenörer inom Tech i Afrika.

Binette.seck@gmail.com

+46 76 928 26 36

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng