Brainpool Academy

Rockklubb för unga med intellektuella intressen i samverkan med näringsliv, goda förebilder och akademi.

Att Fatta AI

Artificiell intelligens (AI) är ett av de absolut viktigaste områdena att förstå framöver. AI kommer vända upp och ner på mycket av det vi idag tar för givet. Men, vad menas egentligen med “AI”? Vilken inverkan kommer det ha på individens, företagens och samhällets framtid? Du behöver inte bli expert, men du ska kunna orientera dig i AI-landskapet.

Att fatta AI är en allmänbildning inom AI som bygger på Helsingfors universitets beprövade digitala material, Elements of AI (som följts av 500 000 deltagare!), i ett nyfiket och prestigelöst studie-cirkelformat via Zoom. Gästföreläsningar varvas med utbyte mellan deltagarna för att ge perspektiv, väcka frågor och göra kunskapen till din egen. Både ungdomar och yrkesverksamma i ledande positioner är kursdeltagare. Det blir en superkraft och perspektivförflyttning när unga perspektiv möter erfarenhet från näringslivet i interaktiva dialoger.

Vi vänder på perspektivet och unga ”lär ut”. Gästföreläsare är Brainpool-alumni Alexandra Berg (AI-student vid MIT). Vår andra (populära!) gästföreläsare är Sofia Thunberg – kognitionsvetare och robotutvecklare, doktorand på LU.

Målet med kursen är att du ska lära dig börja tänka kring AI, bli bättre på att formulera relevanta frågor kring AI och kunna använda AI som ett sätt att öppna upp tankehorisonten.

Har du en ledande position i din organisation eller är du född 05-97 (i första hand Brainpool:are) som vill ta för dig av utvecklingen framöver? Det krävs ingen förkunskap eller erfarenhet inom AI-området. Du behöver ta med dig din nyfikenhet och lägga en till två timmar på förberedelser inför vart och ett av de fyra Zoom-tillfällena.

Samtidigt som du uppdaterar din relevans bidrar du till att utveckla morgondagens påverkare

Brainpool är en ideell förening som utvecklar morgondagens påverkare genom intellektuell utmaning, social samhörighet och psykiskt välmående. Det sker i samverkan med akademi, näringsliv och goda förebilder.

Frågor? Kontakta stina@brainpoolsweden.com 

Häng med på Brainpools AI-äventyr!

Praktiskt

Vi ses på Zoom vid fyra tillfällen.

Tisdagar kl 18-19.15

Kursstillfällen: 26/10, 2/11, 9/11 & 16/11 

– Du läser igenom kursmaterial och svarar på frågor inför varje träff.

– Vi får besök av spännande gästföreläsare vid tre tillfällen.

– Deltagarna diskuterar utmaningar och perspektiv i grupp.

Producenter: Stina Boman Wittich och Per Söderström

Plattform: Zoom

Max antal deltagare: 14 (10 företagsplatser + ideella organisationer + 4 ungdomar)

Kostnad:

Ungdomar (max 4): 995 kr

Ideell organisation (max 2): 3 995 kr

Företag/yrkesverksamma (max 8): 9 995 kr

Kursmaterialet är kostnadsfritt. Den som genomför kursen kan tillgodoräkna sig två högskolepoäng genom ansökan via Linköpings Universitet. Såklart får du även ett Brainpool Academy Intyg.