Om oss

Om oss

Verksamheten

Brainpool är en community för ungdomar som har intellektuella intressen, gillar kunskap och att tänka och fundera. Ungdomarna som är med har starka intressen som spänner från psykologi och samhällsfrågor till framtiden, till fysik, matematik, musik och robotbyggen – gärna många samtidigt och ofta med förmåga att se och förstå komplexa samband på ett självklart sätt.

Vi bjuder in personer från företag och akademi som är riktigt kunniga inom sina områden. Det blir föreläsningar, tänkande tillsammans kring olika perspektiv och ibland i kombination med socialt häng.

Brainpool är en ideell förening som driver communityn med fysiska träffar. En plattform som ger ungdomarna utrymme att dela och utveckla stora tankar och idéer med varandra, med inspiratörer, företag och akademiska institutioner. Fyra hela lördagar per termin anordnas Helghäng på plats i Stockholm.

Just tar vi in medlemmar födda 2007-2010, men behåller äldre medlemmar som varit med sen tidigare.

Har du inte varit med förut välkomnar vi i första hand ungdomar födda 2007-2010.

Brainpool har ett fördjupat samarbete med Skandias stiftelse Idéer för livet, vilket innebär att vi får tillgång till nätverk, en organisatorisk plattform samt unik kompetens och erfarenhet av att bygga en organisation som gör skillnad.

När du vill gå vidare från våra ordinarie aktiviteter kan du fortfarande var aktiv i Brainpool Youniverse vårt nätverk och forum för att sätta upp olika projekt. I Brainpool Academy arrangerar vi olika kurser kring ämnen, personer och organisationer som vi gillar. Kunskap – perspektiv – inga rätt eller fel 

“Det har glittrat i sonens ögon hela helgen!! Vår A är inte en mästare i att berätta, vi har fått dra ur honom information genom åren, men igår berättade han frivilligt och länge om varje detalj från denna fantastiska dag. Han strålar!!!!”

-Förälder till medlem

BRAINPOOL ANDAN

Ämnena på Brainpool är ofta riktigt komplicerade och svåra att förstå. Men på Brainpool behöver inte säga “smarta” saker utan det handlar om att få ny kunskap, bli intellektuellt utmanad och få utlopp för sin nyfikenhet. Här finns inga “dumma” frågor. Tvärtom Brainpools träffar fylls snabbt med frågor, tankar och olika perspektiv. Och alla är med på sitt sätt. Aktiv eller inlyssnande.

 Vår gyllene regel är – ge andra lika mycket utrymme som du vill ha själv. När du är med i på Digital Inspiration Club finns inge som helst krav på prestation. Vill du höra från communityn medlemmar hur det är att vara med? Här finns 12 medlemsporträtt i text, bild och videoformat.  

Det är Brainpools sätt att erbjuda intellektuell utmaning, social samhörighet och en plats där man mår riktigt bra.

 

 RAPPORT SROI

SROI – i samarbeta med Idéer för livet, Skandia, mätte vi Brainpools effekt för deltagarna.

Mätningen visar att verksamheten skapar ökade nivåer av:

  • Intellektuell stimulans för 79% av deltagarna
  • Social acceptans för 67% av deltagarna
  • Psykiskt välmående för 81% av deltagarna

Läs rapporten här

MEDLEMSPORTRÄTT

Checka in våra 15 medlemsporträtt bestående av videointervju, bild och text.

JOBBTEAMET

Här är vi som jobbar och har oss. Ta en titt på oss bakom Brainpool-kulisserna!

STYRELSEN 

Styrelsen består av följande personer och i nuläget driver dessa även den operativa verksamheten. Brainpools hedersordförande är Micael Dahlén som har varit med oss från start.

Stina Boman Wittich

Co-Founder, Ordförande

Ekonom och DIHR som startat och drivit företag inom olika branscher. Har varit engagerad i särskild begåvning i 10 år, utomlands och i Sverige. Brinner för att ge unga individer med särskild begåvning förutsättningar att utveckla sina unika förmågor och för att utveckla communitien.

stina@brainpoolsweden.com
+46 76 802 31 00

Johan Jyllnor

Ledamot, Kassör

Entreprenör inom kommunikation med fokus på strategisk utveckling av erbjudande och interaktiv strategi. Har arbetat med bolag i de flesta sektorer. Brinner för den strategiska utvecklingen av Brainpool och är föreningens kassör.

johan.jyllnor@gmail.com
+46 70 666 00 60