Helghäng 23 okt

Details
Date:

oktober 23

Time:

11:00 f m - 05:00 e m

Event Category:

Tidigare event

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/copy-of-helghang-23-okt-tickets-162389787225
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

Hälsingegatan 49

Hälsingegatan 49, 11331 Stockholm

Stockholm, Stockholms län, SE, 11331

Helghäng med massor av kul grejer!

Äntligen igen, Helghääääääääng!

En lördag i sann Brainpoolanda. Det blir utmaningar, kunskap, tänkande, frågor, diskussioner och perspektiv. Grymma föreläsningar varvas med lika grymma workshops och vanligt häng. Du är med på det du vill.

10-11: Introduktion för nya deltagare + teambuilding.

11-12.30: Föreläsning. Why would you like to know anything about maths? Brainpools alltid lika populära matematiska filosof, Stefan Buijsman. Vid 15-års ålder gick Stefan Buijsman ut gymnasiet och som 20-åring doktorerade han som matematisk filosof, då den yngste att disputera i Sverige. Han beskrivs som verklighetens Sheldon Cooper i “The Bing Bang Theory” och forskar kring hur vi ser på matematiken – är den verklig eller en historia vi enats om? Stefan kommer berätta om sin bakgrund, sin karriär och framtidsplaner, det kommer även finnas utrymme för frågor. Föreläsningen kommer ske på engelska. Stefan är författare till en äventyrsbok i matematik för barn. Och är aktuell med boken Why would you like to know anything about maths?

14-15:30: Föreläsning. En brottsutredning – ett hedersrelaterat dubbelmord. Träffa den rutinerade kriminalkommissarien och utredningsledaren Scott. Kommissarie Scott kommer att ta oss igenom polisens arbete genom en faktisk brottsutredning, ett hedersrelaterat dubbelmord. Hur fungerar en mordutredning, hur jobbar polisen för att säkra bevis, hur tar man in vittnesuppgifter, hur jobbar polisens brottstekniker, hur hittar man mönstret bland bevis och ledtrådar som leder till en misstänkt, hur spårar man och frihetsberövar misstänkta förövare och annat.

OBS! Bilder från utredningen kommer att förekomma under genomgången.

Brainpool:are för Brainpool:are: Workshops och intressegrupper arrangerade av Brainpool:are. 60 min.

12.45-13.45: Matematik på riktigt. Anna Naucler

12.45-13.45: Antons hörna. Här kan allt hända – måleri, historia, filosofi.

15.45 – 16.45: Filosofera med Micael Dahlen. Fundera kring nyfikenhet i vardagen, hur förverkligar man en galen ide och hur gör man något bra av något som inte gick som planerat.

Som vanligt blir det såklart även brädspel, schack, pingis och häng.

Vi ser fram emot att träffa så många som möjligt av er!

Frågor? Hör av dig till: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com

Gillar du också kunskap? Tycker du, precis som vi, om att tänka och fundera på hur saker fungerar (eller inte fungerar)? Är du född 04-08 (vi har inget ålderstak när man väl är med)? Kom på Helghänget eller någon av våra digitala träffar! Känner du någon som också gillar att tänka? Ta med dem till Brainpool!

OBS! Anmäler du dig och får förhinder – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00 senast 9:00 samma dag som eventet hålls! Om du är anmäld och uteblir utan avbokning debiteras en avgift om 350 kr.