Digital Inspiration Club: Svarta hål och Supernovor- Professor Rosswog

Venue

Stockholm Central

zoom, 111 64 zoom

zoom, Stockholms län, SE, 111 64

Föreläsning med Astrofysikprofessorn Stephan Rosswog om svarta hål och supernovor

Denna föreläsning kommer att handla om några av universums största saker, supernovor och svarta hål.

Du kommer både få en teoretisk och matematisk förklaring till dessa fenomen. För dig som gillar nobelprisen är detta också extra relevant då årets pris tilldelades forskare som undersökt svarta hål. Detta är en supermöjlighet för dig som är nyfiken på svarta hål och supernovor att få lära dig om dem, samt ställa alla frågor du kan komma på.

Stephan Rosswog är professor i astronomi vid institutionen för astronomi och Oskar Klein-centret på Stockholms universitet. Efter att ha doktorerat på universitet i Basel i Schweiz var han en “Advanced Fellow of the Particle Physics and Astronomy Research Council” i Leicester, Storbritannien.

Hans intressen innefattar multimessenger astrofysik av kompakta objekt med särskilt fokus på deras strömmningsmekanik, nukleosyntes och elektromagnetiska transienter.

Kom!Gillar du också kunskap? Tycker du, precis som vi, om att tänka och fundera på hur saker fungerar (eller inte fungerar)? Är du född 02-07? Häng med! Anmälan i bio.

Program:

16.45 Digital fika med Christina.

17:00-18:30: Föreläsning & diskussioner

18:30-18.40: Reflektion

18.40: Häng & spel med Christina

Vi ser framemot att träffa så många som möjligt utav er!

//Gänget bakom Brainpool

Frågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com.

OBSERVERA: Anmäler du dig och får förhinder – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00. Anmäld och lämnas utan avbokning senast kl 09.00 händelsedagen debiteras en avgift om 250 kr.

Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.com. 

Unga födda 2002-2007 (utan ålderstak när man väl är med).