Helghäng 1 – Öppet hus

Details
Date:

september 8

Time:

12:00 e m - 05:00 e m

Event Category:

Tidigare event

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/helghang-1-oppet-hus-tickets-49690592901
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

The Park

49 Hälsingegatan, 113 31 Norrmalm

Norrmalm, Stockholms län, SE, 113 31

HÖSTENS FÖRSTA HELG – öppet hus


På programmet…  


Du kommer och går som du vill under dagen, hänger, fikar eller sysslar med något projekt du själv gillar!


PROGRAM


11.45 Introduktion för nya deltagare med våra medlemmar där vuxna också är välkomna.


12:00 Fritt häng, prata, spela spel, pingis, fika etc. Organisarade ” lära känna varandra” övningar för de som vill. 


13.00-14.00 Med drömmen om att bli författare – en workshop i skrivande


Irma Kjellström, 16, har alltid skrivit. Hon fick sin första novell publicerad vid 11 års ålder, och fick förra året novellen ”En klänning, en ungdom” utgiven hos Novellix. Enligt Irma är en av framgångsfaktorerna att ha en originell historia, och att fortsätta skriva, även när man möter motgångar – att våga satsa på skrivandet, trots tvivel från både sig själv och från andra. Irma delar med sig av sina erfarenheter varvat med praktiska övningar.


13.00-14.00 Ett stjärnskott, via supernovor och Harvard till Caltech


Viktor Köhlin Lövfors, 17, en ödmjuk förebild för många unga. Han har läst flera kurser i fysik & astronomi på universitetet, forskat i supernovor på Harvard och har nu blivit antagen till Caltech i USA. Dessutom är han ambassadör för Brainpool och en av våra första medlemmar. Ta del av Viktors forskarkarriär, supernovor och vägen till Caltech. 


Fredrik Löfgren


Redan som barn hade Fredrik Löfgren en fallenhet och ett intresse för robotar. En av hans första kreationer hade det viktiga uppdraget att hämta kakor till lilla Fredrik. Han älskar teknik, robotik, utbildning och vetenskap. Fredrik har tävlat och vunnit priser i flera tävlingar inom programmering, robotik, fysik och matematik. Han har också organiserat ett lucia tåg med robotar. Mattelärare som ger föreläsningar om robotik, framtid, utmaningar och förändringar. Hans uppdrag i livet är att inspirera andra att leka med vetenskap och teknik. 


Föreläsning i 3 delar: 


14.00-14.30 Min sfär – Fredrik Löfgren om livet, sina drivkrafter, fram- och motgångar. 


14.30-14.50 Elsa Löfgren – Demo av en social liten nao robot programmerad av Fredrik Löfgren som kan dansa, spela fotboll och faktiskt – jobba på museum. 20 min


15.00-16.00 En resa i framtiden – Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människans? Både realistiskt och en positiv utveckling enligt Fredrik Löfgren som berättar hur långt människan redan har kommit med robotiken och målar upp en bild av hur framtidens stora robotisering kommer att te sig. Ett nytt perspektiv på artificiell intelligens och dess möjligheter. Följ med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan måla, rädda folk ur brinnande byggnader och kanske till och med bli kära!? (60 min)


16.00-17.00 Workshop med Fredrik Löfgren- Filosofiskt samtal om framtiden, robotar, teknik, etik och AI. Kommer robotarna ta över? Är vår nästa statsminister AI? 


UNDER DAGEN: Workshop i historia 


Anmäl dig här om du inte varit på något av våra event tidigare. Befintliga medlemmar anmäler sig på Workplace. Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.com


Särskilt begåvade unga 2005-1997.


RESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU RABATT PÅ BILJETTEN. Fyll i detta i anmälan.  


Vi ses! 


Stina, Tomas & gänget bakom Brainpool. 


Frågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com