Helghäng – Rymdnörderi, den undre världen…

Details
Date:

februari 8

Time:

10:00 f m - 05:00 e m

Event Category:

Tidigare event

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/helghang-rymdnorderi-den-undre-varlden-tickets-90129131659
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

Brainpool

Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm

Stockholm, Stockholms län, SE, 113 31

Helghäng med massor av kul grejer!

PROGRAM
10-11 – Introduktion för nya deltagare + teambuilding

11-12.45: Den undre världen med Paul Mardirossian
En föreläsare med ett annat perspektiv, som efter att ha levt som yrkeskriminell föreläser för ungdomar i preventivt syfte. Redan som 13-åring inledde Paul Mardirossian sin yrkeskriminella bana. Han blev snabbt respekterad i Stockholm undre värld. Hans näst sista kriminella affär slutade i skulder, vilket gav honom motivationen till ytterligare en affär som kompensation. Det slutade med att DEA, den amerikanska narkotikapolisen, fick in honom i amerikanskt häkte. Han satt i Panama i tio dagar innan han skickades vidare till Guantanamo för att slutligen hamna på det ökända häktet MCC New York. Paul åtalades för narkoterrorism, och lämnade sedan det kriminella livet bakom sig. Han har dessutom skrivit en bok om sin historia – “Panamaincidenten”.

13-14: WORKSHOP Uppskatta livet som ung och särskilt begåvad!? med Sofia Arvegård – ledarskapsexpert och coach.

13-14: Föreläsning om brasiliansk jiu-jitsu

14-15: WORKSHOP

14-15.30: En resa i rymden med Fredrik Bruhn
En inspirationsföreläsning för rymdintresserade. Vi reser ut i rymden tillsammans med Fredrik Bruhn – professor i rokotik och avionik – och en kollega från NASA som är med via Skype.
Fredrik har varit på Brainpool flera gånger tidigare, och den här gången handlar det om rymdindustrin i USA. Fredrik kommer även ta oss med in i sällskapet för världens största tänkare – Eisenhower Fellowships, ett sällskap där både Fredrik och Steven Hawkins är invalda.

15.30-17: WORKSHOP Rymdnörderi med Fredrik Bruhn
Intresserad av rymden och vill möta någon är Sverigesetta inom rymd och AI? Då har du tur, för det blir en workshop för rymdteknikfantaster, med Fredrik.

Som vanligt blir det såklart även brädspel, schack, pingis och häng (bland annat kan man prata om alla möjliga intressanta grejer med Sarah i köket).

Vi ser fram emot att träffa så många som möjligt av er!

Frågor? Hör av dig till: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com

Gillar du också kunskap? Tycker du, precis som vi, om att tänka och fundera på hur saker fungerar (eller inte fungerar)? Är du född 01-06 (vi har inget ålderstak när man väl är med)? Kom på någon av våra träffar! Känner du någon som också gillar att tänka? Ta med dem till Brainpool!

RESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU RABATT PÅ BILJETTEN! Fyll i detta i anmälan.

OBS! Anmäler du dig och får förhinder – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00 senast 9:00 samma dag som eventet hålls! Om du är anmäld och uteblir utan avbokning debiteras en avgift om 250 kr.