Inspiration Club: Ett brinnande helvete – att överleva och leva med Masoud Owij

Venue

Brainpool

49 Hälsingegatan, 113 31 Norrmalm

Norrmalm, Stockholms län, SE, 113 31

Möt superinspiratören Masoud Owij!
Brandens ansikte – Masoud skadades svårt i Backabranden i Göteborg 1998 – när 63 ungdomar dog i den så kallade “diskoteksbranden”. Masoud var 17 år och festen var i en stor industribyggnad på Hisingen. En fest vi alla känner till. Masoud överlevde. 375 människor trängdes i en lokal avsedd för 150 personer när branden utbröt.

– Jag minns ingen smärta, bara tanken som ekade i mitt huvud, att jag måste ut. Alla slet sig fram. Klättrade över varandra. Två månader senare vaknade Masoud på sjukhus. Svårt brännskadad. Så han fick lära sig allt från början. Som att äta. Och gå. Jag har på sätt och vis fötts på nytt, mentalt sett. Under många år sköt jag det bara framför mig. Jag såg alltid till att ha saker att göra, så att jag slapp att fundera så mycket. Flera år efter katastrofen kunde jag gå förbi en spegel och bli chockad över hur jag såg ut. Jag har släppt det nu. Jag tror det handlar om mognad. Det har ju ändå gått tio år sedan branden.”

Masoud av idag är en levnadsglad filantrop.

Efter föreläsningen kl 18.30-19.30 jobbar de som valt LevelUp Jämlikhet 2.0 (se www.brainpoolsweden.com) tillsammans med Pernilla Alexandersson.

Hoppas vi ses!

Gänget bakom Brainpool.

Frågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com

Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.com. Särskilt begåvade unga 2005-1997 som gillar djupare tankar och har intensiva intressen.

RESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU RABATT PÅ BILJETTEN. Fyll i detta i anmälan.

OBSERVERA: Anmäler du dig och får förhindra – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00. Anmäld och lämnas utan avbokning senast kl 09.00 händelsedagen debiteras en avgift om 250 kr.