AI – nyckeln till en bättre värld? Eller mänsklighetens undergång?

AI – nyckeln till en bättre värld? Eller mänsklighetens undergång?

Venue

Brainpool

49 Hälsingegatan, 113 31 Norrmalm

Norrmalm, Stockholms län, SE, 113 31


AI-nyckeln till en bättre värld? Eller mänsklighetens undergång?Vad är Artificiell Intelligens (AI) och vilka möjligheter, risker på både kort och lång sikt ger det? Hur förändra AI våra liv, jobben och världen?Föreläsare: Peter Funk är en forskare som vigt sitt liv åt AI och att bidra till en bättre framtid. Entreprenör, en av grundarna till företaget Brains 4 AI och professor i AI/Datavetenskap vid Mälardalens Högskola med doktorsexamen från Edinburghs Universitet i Artificiell Intelligens. Peters forskning fokuserar på AI system för samhälle, företag och organisationer. 

Peter har ett starkt samhällsengagemang där han även hjälpt många startup-företag och som vetenskaplig rådgivare för organisationer och företag. Hans intresse för att bidra till en bättre värld väcktes som 11-åring, när han i smyg började läsa sin fars Science Fictionböcker med ficklampa under täcket på kvällarna.Tid: 17:00-18:25. Efter föreläsning blir det boardgames, häng, snack, pingis och det ni vill. 18:25-19:25 efter föreläsningen fortsätter en workshop/diskussion för de som anmält sig till LevelUp – etisk AI.Vi ser framemot att träffa så många som möjligt utav er!//Gänget bakom BrainpoolFrågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.comRESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU RABATT PÅ BILJETTEN. Fyll i detta i anmälan.OBSERVERA: Anmäler du dig och får förhindra – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00. Anmäld och lämnas utan avbokning senast kl 09.00 händelsedagen debiteras en avgift om 250 kr.Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.com. Unga födda 1997-2006 som gillar att tänka, kunskap och är intresserade av olika perspektiv.
Vi ser framemot att träffa så många som möjligt utav er!

//Gänget bakom Brainpool

Frågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com

RESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU RABATT PÅ BILJETTEN. Fyll i detta i anmälan.

OBSERVERA: Anmäler du dig och får förhindra – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00. Anmäld och lämnas utan avbokning senast kl 09.00 händelsedagen debiteras en avgift om 250 kr.

Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.com. Unga födda 2000-2006 som gillar att tänka, kunskap och är intresserade av olika perspektiv.Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng