InspirationClub; Queernörderi med Gabrielle de Bourg

Details
Date:

november 28

Time:

05:00 e m - 06:30 e m

Event Category:

Tidigare event

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/inspirationclub-queernorderi-med-gabrielle-de-bourg-tickets-75870987165
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

Brainpool

Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm

Stockholm, Stockholms län, SE, 113 31

Välkommen till en föreläsning där du genom kultur, spel och rollspel får upptäcka ämnet queer. Vi utforskar överlappet mellan queer och nördkultur, queer och subkultur samt kopplingen mellan queer och kultur.

Föreläsare:
Gabrielle de Bourg har sin bakgrund inom media, där hon nu arbetar med marknadsföring på ett förlag med fokus på HBTQ+ och har en bakgrund som mediavetare och har en lång erfarenhet från filmbranschen. Hon startade också organisationen QueerNördarna, en förening med syfte att lyfta hbtq-frågor i spelkulturen och har en fortsatt stark koppling till civilsamhället.

Hon är själv öppet queer och transkvinna och arbetar aktivt med att väcka frågor om normkritik och inkludering inom media, i allt från marknadsföring till spel, där hon kan ge ett analytiskt och personligt perspektiv.

Hon är också en stor nörd, med en stor förkärlek till rollspel, fantastik och skräck, där hon blivit en ledande figur och skapare och hon figurerar flitigt i media i denna befattning. Här har hon varit ledande när det kommer till att väcka frågor om normkreativt tänkande.

Tid: 17:00-18:25.

18:25-19:25 finns två program:

– Workshop/diskussion kopplat till föreläsningen. Om du är med på samtliga workshops inom Universell Jämlikhet får du ett kursintyg. Men du kan lika gärna bara hänga med vid något/några av tillfällena

– Fritt häng; egna projekt, boardgames, häng, snack, pingis och annat.

Vi ser framemot att träffa så många som möjligt utav er!

//Gänget bakom Brainpool

Frågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com

RESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU RABATT PÅ BILJETTEN. Fyll i detta i anmälan.

OBSERVERA: Anmäler du dig och får förhindra – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00. Anmäld och lämnas utan avbokning senast kl 09.00 händelsedagen debiteras en avgift om 250 kr.

Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.com. Är Är du född 97-06? Gillar du också kunskap? Tycker du, precis som vi, om att tänka och fundera på hur saker fungerar (eller inte fungerar)? Är du född 97-06? Kom på någon av våra träffar!