Invigning Helghäng 2019!

Details
Date:

januari 26

Time:

11:00 f m - 05:00 e m

Event Category:

Tidigare event

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/invigning-helghang-2019-biljetter-54647618498
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

The Park

49 Hälsingegatan, 113 31 Norrmalm

Norrmalm, Stockholms län, SE, 113 31

Årets första helghäng!

Lördagen den 26 januri kl.11-17 bjuder vi in till en fullspäckad dag fylld av intressanta ämnen. Detta helghäng har verkligen något för alla!

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR


Fredrik Löfgren: Robotar, AI, Filosofi, tekni och framtiden.

Pernilla Alexandersson – normingenjör: Är jämlikhet en orealistisk filosofisk idé eller är det en viktig nyckel till att utplåna mänskligt lidande och orättvisa villkor? Tycker att det är spännande att utforska vad människan egentligen är för någonting, från stenåldern till samtiden, då är temat jämlikhet givet för dig. Jämlikhet mellan människor kan vara alltifrån politiska system, demokrati och mänskliga rättigheter till gåtorna runt vår genetiska fallenhet för samarbete, empati och fördomar om ”de andra”. Med Pernilla Alexandersson, vd och normingenjör på Add Gender AB som även håller i LevelUp – jämlikhet 2.0 med start 31/1.

WORKSHOP

3D workshop med Stefan Löfdahl om 3 tillfällen (26/1, 16/3, 18/5) med syfte att ge en  praktisk introduktion till CAD, design, ritningar,  konstruktion, tillverkning i 3D. Med målet att tillverka ett smycke (Brainpool) som vi sen kan printa i metall. Vid föresta tillfället får de som vill  en kort introduktion som innehåller; säkerhet, ett historiskt och framtida perspektiv för 3D print, CAD och traditionell tillverkning. Ta med egen dator och skapa konto på Thinker Cad

Skrivarworkshop: Brainpools skrivar-workshop igång igen! Vid tre helghäng under våren kommer vi tillsammans utforska ordets kraft genom att ägna åt oss kreativt skrivande. Brainpool Irma Kjellström och Hanna Larsson kommer guida oss genom de tre tillfällena.

Bokklubb: Blir det ensamt bland böckerna ibland? Önskar du att du hade någon att diskutera det du läser med? Då har du Brainpools bokklubb som drar igång i vår att se fram emot! Vi kommer att kicka igång med en författarföreläsning för att sedan var och en välja vilken eller vilka av författarens böcker vi vill läsa. Vi träffas vid tre tillfällen för att fördjupa oss i böckerna och författarskapet. Brainpool: Irma Kjellström och Hanna Larsson

Programmering: För många så är programmering något väldigt okänt som man aldrig riktigt gett sig på, en del förstår grunderna och en del tycker att programmering självklart. Vi kommer börja från början och kolla på ett eller flera programspråk beroende på intresse och resurser. I början kommer det handla en del om syntax eller programspråkens grammatik men det är en kort ordlista och ganska få regler. Längre fram kommer det handla mer om problemlösning, här är din kreativitet din enda gräns. Brainpool: Jesper Carlsson 

Historieworkshop: Brainpool: Jonathan Jyllnor 

Hoppas vi ses! 

Stina, & gänget bakom Brainpool.

Frågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com

Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.com. Särskilt begåvade unga 2005-1997 som gillar djupare tankar och har intensiva intressen.

RESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU RABATT PÅ BILJETTEN. Fyll i detta i anmälan. 

OBSERVERA: Anmäler du dig och får förhinder – avboka till info@brainpoolsweden.com eller 076-802 31 00. Anmäld och uteblir utan avbokning senast kl.09:00 event dagen debiteras en avgift om 250 kr.