LevelUp; Etisk AI

LevelUp; Etisk AI

Details
Date:

september 12

Time:

05:00 e m - 07:30 e m

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/levelup-etisk-ai-tickets-69170435635
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

Brainpool

49 Hälsingegatan, 113 31 Norrmalm

Norrmalm, Stockholms län, SE, 113 31
Den tekniska utvecklingen kring AI och robotar går framåt i rasande fart och erbjuder lösningar på många samhällsproblem, men var går gränsen för vad som är etiskt försvarbart?Det här är en LevelUp för dig som inte nödvändigtvis är insatt i de tekniska detaljerna av artificiell intelligens men som vill lära dig mer om dess påverkan på samhället idag och i framtiden.Under tre tillfällen lär vi oss mer om vad AI är och hur den interagerar med människan. Vi kommer att utforska den artificiella intelligensens egen förmåga till etiska ställningstaganden. Vi kommer att ställa frågor om hur man bestämmer vilken AI som får användas, om huruvida det går att bestämma vad som är etiskt korrekt och om vilka skyldigheter AI kommer att ha i framtiden. Hur kommer AI:n förändra våra etiska normer? Borde AI kanske egentligen heta ”syntetisk intelligens”? När AI:n blir allt smartare, borde den få egna rättigheter?SYFTE: Utforska och lära oss om de etiska frågor som uppstår kring utvecklingen av artificiell intelligens (AI).DATUM: 12/9, 19/9, 26/9UPPLÄGG FÖR VARJE TILLFÄLLE:17-18:25: Öppen föreläsning för alla18:25-19:25: Fördjupande workshop/diskussion för LevelUp-deltagare (föranmälan krävs*)12/9: AI – GRUNDERNAVi introducerar AI och lär oss från grunden om vad AI är, vad det kan användas till och lära oss om olika perspektiv på dess plats i samhället idag och i framtiden.19/9: ROBOTEN OCH MÄNNISKANSofia Thunberg – grym expert på AI, robotar och teknik – föreläser om robotar och deras interaktion med människor. Var och när accepteras användandet av robotar i samhället?26/9: AI I HISTORIEN OCH FRAMTIDEN – med en av världens främsta AI-experter!David Bray föreläser om den artificiella intelligensens svindlande historia, och om hur framtiden ser ut. Vi avslutar med att sammanfatta det vi lärt oss från samtliga tillfällen.*OBS! För att delta i denna LevelUp måste du ha anmält dig senast 5/9. Max antal deltagare är 20. Det är viktigt att du är med alla gånger – då får du ett LevelUp-intyg från mentorerna. Om antal anmälningar överskrider 20 görs prioriteringar utifrån ålder och möjlighet att delta vid samtliga tillfällen.MENTORER: Johan Jyllnor och Anders Lundkvist (mer information om dessa, samt föreläsare, hittar du längst ner).BRAINPOOL CO-DRIVERS: Oscar Freij, Erik Ohls och Anna Naucler.MER INFO OM VÅRA MENTORER OCH FÖRELÄSARE

Föreläsare Peter Funk: https://www.linkedin.com/in/peterfunk/?trk=public-profile-join-pageFöreläsare Sofia Thunberg: https://www.sofiathunberg.se/Föreläser David Bray: https://su.org/about/faculty/david-a-bray/Mentor Johan Jyllnor: https://www.linkedin.com/in/johan-jyllnor-b0450b5/Mentor Anders Lundkvist: https://www.linkedin.com/in/lundkvistanders/Anmäl dig här om du inte varit på något av våra evenemang tidigare. Unga födda 2000-2006 som gillar att tänka, kunskap och är intresserade av olika perspektiv. Mer om Brainpool hittar du på: www.brainpoolsweden.comRESER DU MED SJ? DÅ FÅR DU 50% RABATT PÅ BILJETTEN. Fyll i detta i anmälan.
Anmäl dig här om du inte varit på något av våra evenemang tidigare. Unga födda 2000-2006 som gillar att tänka, kunskap och är intresserade av olika perspektiv. 


Mer om Brainpool hittar du på:  www.brainpoolsweden.com, info@brainpoolsweden.com, 076 802 31 00. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng