LevelUp- Hjärnan och Biohacking

Details
Date:

oktober 10

Time:

05:00 e m - 07:30 e m

Event Category:

Tidigare event

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/levelup-hjarnan-och-biohacking-tickets-69281812767
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

Brainpool

49 Hälsingegatan, 113 31 Norrmalm

Norrmalm, Stockholms län, SE, 113 31

Människor har tidigare använt teknik för att optimera och effektivisera alla möjliga processer och föremål. Men vad händer när vi tar den nyaste tekniken och riktar den mot vårt mest personliga redskap – våra egna hjärnor?

I denna LevelUp undersöker vi de möjligheter och frågor som uppstår när den skarpaste hjärnforskningen möter den mest spännande tekniken.

Under fyra tillfällen lär vi oss på både djupet och bredden om hjärnans funktioner genom en blandning av föreläsningar, workshops och individuella projekt. Med oss själva som undersökningsobjekt gräver vi djupare i kunskapen om flow, sömn och inlärning. Vi studerar hjärnans funktioner och uppbyggnad på djupet – hur uppstår olika psykiska tillstånd och hur fungerar de? Vad har din hjärnas struktur med din personlighet att göra?

Vi tittar på hur tekniken är till hjälp inom psykiatri och forskning – kan den till exempel användas för att mäta olika psykiska tillstånd? Vi testar en ADHD-box för att ta reda på hur det känns att ha ADHD – och funderar på hur man skulle kunna skapa andra liknande boxar.

SYFTE: Undersöka hjärnans uppbyggnad, funktioner och hur teknik används för att undersöka och förändra den.

MENTORER: Sarah Holst och Per Söderberg (länkar till mer information hittar du längst ner)
DATUM: 10/10, 17/10, 24/10 och 7/11

UPPLÄGG FÖR VARJE TILLFÄLLE:
17-18:25: Öppen föreläsning för alla
18:25-19:25: Fördjupande workshop/diskussion för LevelUp-deltagare (föranmälan krävs*)

*OBS! För att delta i denna LevelUp måste du ha anmält dig senast 1/10. Max antal deltagare är 20. Om du är med på samtliga workshops inom Hjärnan & Biohacking får du ett kursintyg från mentorerna. Men du kan annars även bara hänga med vid något/några av tillfällena. Om antal anmälningar överskrider 20 görs prioriteringar utifrån ålder och möjlighet att delta vid samtliga tillfällen.

Sarah Holst: https://www.linkedin.com/in/sarah-holst-5b677231/?originalSubdomain=se
Per Söderberg: https://www.linkedin.com/in/per-s%C3%B6derberg-a22ba974/