Matematik på Riktigt – Problemlösning – kurs om 4 tillfällen

Details
Date:

mars 7

Time:

05:30 e m - 07:00 e m

Event Category:

Övriga event

Click to Register: https://www.eventbrite.co.uk/e/matematik-pa-riktigt-problemlosning-kurs-om-4-tillfallen-tickets-259368426947
Organizer

Brainpool

Website: https://www.eventbrite.co.uk/o/brainpool-8634681613
Venue

Stockholm

zoom, 000 00 zoom

zoom, zoom, SE, 000 00

Matematiska utmaningar & problemlösning, 4 ggr, Zoom. Massa kul! Induktion, permutationer & kombinationer, olikheter, fyrhörningar m.m

Hej!

Vill du hänga med på en chans att äntligen få stimulera ditt matematiska tänkande? lära dig något nytt? eller också bara få vara i en gemenskap som ÄLSKAR matematik PÅ RIKTIGT.

Tillsammans med våra två egna fantastiska Brainpool-Alumnisar, Anna Naucler och Nikolina Bellon som kurs- & samtalsledare, får du möjligheten att ta dig an matematiska utmaningar och problemlösning i en kurs på fyra tillfällen.

Det vi kommer att ta oss an och unna oss tillsammans under kursens gång är bland annat: Matematisk induktion, Permutationer & kombinationer och Omordningsolikheten.

Kursens upplägg och material består av Stockholms Universitets egna fantastiska matematiklektor Paul Vaderlind som inte bara undervisar i matematik, engagerar sig i matematiktävlingar och skrivit en rad olika böcker utan också varit den som tillsammans med andra introducerat Sudoku till Sverige.

Vilken grej! 🤩

Kom ihåg att vi som sagt har två gryyyyymma Brainpool-kursledare som också kommer att se till att alla hamnar på den nivån som passar en bäst!

Det här kan man ju inte missa! 🥳

Kursbeskrivning

Syftet med denna kurs ska vara att stimulera matematiskt tänkande med inriktning på problemlösning. Den bakgrundskunskap som krävs är grundskola – högstadiet och utöver det behöver du ett starkt intresse för matematik.

Kursen bygger på boken Matematiska utmaningar: En kurs i problemlösning av Paul Vaderlind. Ämnena och uppgifterna har valts från olika områden, för att ge en viss bredd. Dessa ger en god grund till framtida matematikstudier, men framför allt så går det med hjälp av dessa koncept att lösa relativt krångliga problem som nystas upp med hjälp av de metoder som ges i kursen.

Grovplanering

Induktion kapitel 4, vad är induktion? Vad används det till? Stark induktion.

Permutationer och kombinationer kapitel 5, vad är kombinationer/permutationer, binomialsatsen,notation

Inskrivna och omskrivna fyrhörningar kapitel 10,

Olikheter kapitel 13, omordningsolikheten, Cauchy-Schwarz olikhet, AM-GM

Kursen består av genomgångar, praktiskt utforskande, praktiska applikationer, diskussioner, TänkTillsammans – Fnula och tänka ut möjliga lösningar.

Upplägg

Halva kurstiden ger vi en introduktion till ämnet, begrepp ev bevis och exempel och andra hälften ägnar vi till frågor och uppgifter. Ett dokument uppdelat efter tre svårighetsgrader kommer att bifogas till diskussionsledare i förväg så att uppgifterna bestäms utifrån den svårighetsgrad som passar bäst för deltagarna. Vid varje uppgift så ges en stund för att tänka för att sedan diskutera igenom lösningen.

Matematiska utmaningar: En kurs i problemlösning av Paul Vaderlind om 4 tillfällen!!! Obs anmälan gäller till ALLA fyra tillfällen.

Måndagar: 7/3, 14/3, 21/3, 28//3

Tid: 17.30-19.00

Plats: Zoom

Åldersgrupp: 2005-2007

Kostnad: 895 kr

Max 12 deltagare

Mer info hittas på hemsidan www.brainpoolsweden.com

Varmt välkomna!

Vi ser fram emot att träffa så många som möjligt utav er!

//Nikolina Bellon & Anna Naucler

Frågor: 076 802 31 00 eller info@brainpoolsweden.com

För att kursen ska genomföras behövs minst 8 anmälningar.